Over mij

Wie Niels zegt, zegt hardlopen. Van jongs af aan ben ik al veel op de atletiekbaan of in het bos te vinden. Hardlopen is mijn grote passie.

Als lid van Nijmegen Atletiek heb ik eerst atletiek beoefend, en heb me later gespecialiseerd in het lopen van langere afstanden. Inmiddels ben ik ook al een aantal jaren trainer bij Nijmegen Atletiek. Nadat ik enige ervaring bij Nijmegen Atletiek had opgedaan werd ik medio 2017 door het talenten team van Team Zevenheuvelen benaderd om samen met Bram Som de jeugdselectie training te geven.

Naast het nastreven van mijn eigen ambities en die van mijn atleten studeer ik Sportkunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hiervoor loop ik stage bij De Zevenheuvelenloop, waarbij ik me richt op de jeugdlopen.

Na veel blessureleed heb ik in 2019 besloten om mezelf te gaan trainen, met als uitgangspunt ‘’luisteren naar je lichaam’’ en ‘’less is more’’. Sindsdien ben ik beter belastbaar en zijn mijn prestaties, tot mijn grote verbazing, enorm verbeterd. De aansluiting met de nationale top op de lange afstanden lijkt te zijn gevonden!

Prestaties 2019:

1e leemkuilcross lange cross, Berg en Dal.
2e Stevensloop ½ marathon, Nijmegen. 1:11.01
1e Posbankloop 15km, Velp. 47.21 min
PR NN Zevenheuvelenloop, Nijmegen. 45:35 min
3e Nederlander Pfixx Montferlandrun, ’S Heerenberg. 45:24 min.